Treceți la conținutul principal

A doua Dezbatere avand ca tema Proiectul de Lege privind asociaţiil3 de proprietari

A doua Dezbatere avand ca tema:
Proiectul de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor!

Context
1. Din 2011 o serie de proiecte de modificare a Legislatiei cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari au fost asumate de catre MDRAP!
2. In 2015 a fost supus in dezbatere publica un nou proiect. Am organizat la sediul MDRAP cateva intalniri cu reprezentanti ai asociatiilor de proprietari.
3. In 2015 am organizat intalniri la Parlament avand ca subiect propuneri de modificare a Legislatiei cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
4. In 2015 si 2016 au existat initiative de modificare a unor articole din Legea 230/2007 cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
5. 31 Mai 2017 Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), Legea privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor. Actul normativ preia reglementări promovate prin proiectul de lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, adoptat în ședința Guvernului din 16 noiembrie 2016, dar clasat în conformitate cu prevederile Hotărârii Biroului Permanent al Senatului din data de 27.12.2016, în baza art. 63 alin. (5) din Constituția României.

INVITAŢIE

Joi, 06.07.2017, ora 11.00, la Sala de Conferinte de la RADET Ilioara (etaj 3, str. Strada Ilioara nr. 16 – fosta Scoala de soferi, Sectorului 3 Bucuresti, Centrul de Formare Profesionala RADET), are loc a doua Dezbatere avand ca tema: Proiectul de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor!
Oportunitatea organizării acestei dezbateri este dată de numărul mare de propuneri venite de la cetateni şi de proiectele legislative aflate în diferite stadii de dezbatere la Guvern si în  Parlamentul României, documente care vizează modificarea si completarea legislatiei cu privire la organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
In aceasta intalnire vom dezbate, articol cu articol, propunerile venite de la membrii si reprezentantii asociatiilor de proprietari.
Asteptam alaturi de noi pe cei ce cred ca parteneriatul si implicarea activa a cetatenilor la luarea deciziilor este esentiala intr-o tara membra a Uniunii Europene.

Invitati:
      Reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din Bucuresti;

Va rugam sa participati sau sa delegati reprezentantii dumneavoastra la aceasta intalnire!

NUMĂR LIMITAT DE LOCURI -  60! accesul in sala va fi permis numai persoanelor ce au confirmat participarea! VĂ RUGĂM SĂ CONFIRMAŢI PARTICIPAREA LA 0726.949.000, 0743.627.705, 021.341.30.62, dana.hutan@habitaturban.ro;
Sprijinul dumneavoastra, participarea specialistilor delegati sunt factori ce contribuie la ceea ce noi considerăm că sunt programe de succes.

Multumindu-va anticipat pentru PARTICIPARE, va rog sa primiti, asigurarea deplinei mele consideratii.
Mihai Mereuta
Presedinte
dezbaterea
Proiectul de Lege privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea
asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor!

Agenda evenimentului

joi, 06 iulie 2017, Centrul de Formare Profesionala RADET Ilioara

10:30 – 11:00

Primirea si înregistrarea participantilor


11:00 – 11:15

Cuvânt introductiv, prezentarea invitaţilor, lansarea Dezbaterii
Mihai MEREUŢĂ – Presedinte Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat


11:15 – 13:00 

Þ                Interventii ale membrilor si reprezentantilor asociatiilor de proprietari;
Þ                Intrebari / Raspunsuri / Concluzii


Informatii suplimentare la: mihai.mereuta@habitaturban.ro (de preferat), sau fax 021.341.30.62, sau Adresa corespondenta: OP 49, CP 21 Sector 2 Bucuresti. www.habitaturban.ro, www.regenerareurbana.ro, www.casa-plus.ro; http://urban-plus-ro.blogspot.ro/

preŞedinte: MIHAI MEREUŢĂ - 0744.751.416; mihai.mereuta@habitaturban.ro; director executiv: tatiana ecaterina musteaŢĂ – 0726.373.000; tatiana.musteata@habitaturban.ro; director resurse umane: daniela FLORINA huŢan - 0743.627.705; dana.hutan@habitaturban.ro; consultant servicii publice: radu corneliu dumitrescu – conctranspresp@yahoo.com; consultant SECTOR 1: FLORENTIN DOGARU - 0723.703.539, norudogaru@yahoo.com, sector 1 Consultant sector 2: gabriela bratu - bratugabriela61@yahoo.com consultant SECTOR 3: Dan rujan - 0744.346.420; drujan1@gmail.com; consultant SECTOR 4: viorica stefu – 0724.507.447; famstefu@yahoo.com; consultant SECTOR 5: ANDREI GHEORGHE - 0722.422.684, michelefilip@yahoo.com, sector 5
consultant SECTOR 6: gheorghe stanescu - 0747.508.360; gigi_stanescu@yahoo.com; Mediator - Cosoianu Dumitra Gabriela - 0736.934.076; MEDIATOR - marta Şeicaru jenicĂ - 0723.229.591. marta.jenica@yahoo.com; expERT contABIL - gabriela bratu - bratugabriela61@yahoo.com; AVOCAT - ALEXANDRU TIU - alexandru_tiu@yahoo.com; 0744.422.580 Consultant audit energetic - CONSTANTIN PETRIU 0722.507.373; Consultant asigurari – ana furtuna - office@baldor.ro;

ACTIUNi REALIZATe cu sprijinul: Elsaco, ista romania, radet bucuresti. partener media: RADIO ROMANIA ACTUALITATI – BUCURESTI FM 98,3; arena CONSTRUCTIILOR.

MEMBRII / COLABORATORI
Liga Asociatiilor de Proprietari habitat, Uniunea Locala a Asociatiilor Locative Arad (ULALA), Uniunea Judeteana a Asociatiilor de proprietari arges, LIGA asociatiilor de proprietari campulung muscel, Liga Judeteana a Asociatiilor de Proprietari Bacau, Asociatia de Proprietari Fagului oradea, Federatia Asociatiilor de Proprietari Botosani, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Braila, Asociatia Proprietarilor de Locuinte si a Operatorilor de Servicii din Mun. Brasov, Liga Asociatiilor de Proprietari ialomita, Uniunea Asociatiilor de Proprietari din Buzau, Uniunea Municipala a Asociatiilor de Locatari si Proprietari resita, Federatia asociatiilor de Proprietari Cluj Napoca, Federatia Asociatiilor de Proprietari Dej, Federatia Asociatiilor de Proprietari Mangalia, Federatia Asociatiilor de Proprietari Navodari, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Constanta, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Medgidia, Uniunea Judeteana a Asociatiilor de Locatari si Proprietari Dolj, Grupul de Integrare a Asociatiilor de Proprietari galati, Asociatia de Proprietari Mihai Eminescu borsec, Uniunea Asociatiilor de proprietari Deva, Asociatia Grupul Asociatiilor de Proprietari Iasi, Uniunea asociatiilor de proprietari si Locatari din Mun. Piatra Neamt, Uniunea Judeteana Olt a Asociatiilor de proprietari si Chiriasi, ALIANTA Asociatiilor de Proprietari Prahova, Liga Asociatiilor de Proprietari Negresti Oas, Liga Asociatiilor de Proprietari Tirgu Mures, Liga Asociatiilor de Proprietari Turnu Magurele, Federatia Asociatiilor de Proprietari Lugoj, Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara, Uniunea Judeteana a Asociatiilor de Proprietari Rimnicu Vilcea, Asociatia de Proprietari R 64 Oltenita, Asociatia Romana pentru Locuinte - CASA PLUS
     

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

ATRIBUTII ALE POLITISTULUI DE PROXIMITATE

ATRIBUTII ALE POLITISTULUI DE PROXIMITATE §Realizeaza cunoasterea populatiei, sub aspectul numarului locuitorilor, structurii, obiceiurilor si traditiilor cu caracter local, domiciliului si resedintei; §Este prezent în fiecare zi minim 6 ore pe jos în cartier pentru ca cetatenii sa il poata aborda; §Stabileste contacte permanente cu administratorii asociatiilor de proprietari, factorii responsabili din cadrul unitatilor de invatamant, societatilor comerciale, organizatiilor neguvernamentale, administratiei publice locale pentru identificarea factorilor de risc privind ordinea publica si siguranta cetateanului si stabilirea masurilor comune de prevenire si combatere a faptelor antisociale; §Participa la sedintele asociatiilor de proprietari si la alte evenimente din cartier; §Consiliaza cetatenii care fac parte din categoriile cu grad inalt de risc din punct de vedere al victimizarii; §Mediaza si rezolva amiabil conflictele interumane; §Formeaza sau participa la ateliere, care au ca obi…

Sarbatori Pascale cu Pace in Suflet!

Conferinta Nationala a Asociatiilor de Proprietari.-12 mai, Târgu Mureș - AGENDA